MIDDAG MED HISTORIE-FORTÆLLING OM LYNÆSJOLLEN OG DENS BÅDEBYGGERE PÅ LYNÆS MADBAR D. 16. april

Vi har inviteret bådebygger Lars Meinild og Erik M. Sørensen der er lokalhistorisk interesseret og med i Klap en Fisks bestyrelse, samt Træskibs Sammenslutningens lokalmand Per Makwarth til at fortælle om Lynæsjollens oprindelse, tilblivelse og dens betydning for fiskeriet og udviklingen af Lynæs.

Vi skal bl.a. høre om jollens konstruktion og sejlegenskaber. Vi vil høre om Peter Madsen, der startede Lynæs Bådebyggeri, og om hans tre sønner, der alle blev bådebyggere, samt om de øvrige lokale bådebyggere, der byggede smukke og velsejlende Lynæsjoller. KLINK udstillingerne i Hundested og Holbæk, der fejrede UNESCOs optagelse af den klinkbyggede bådebyggertradition, vil også blive berørt.

Arrangementet finder sted d. 16. april på Lynæs Madbar. Vi starter klokken 18:00 hvor vi serverer rødvinsbraiseret oksekød m. grønsags- & polentafad samt hjemmebagt surdejsbrød, på langborde som til vores fællesspisninger. Historiefortællingen fortsætter et par timer inkl. pauser og spørgerunde. Vand er inkl. i middagen og det er muligt at købe øl, vin, kaffe og dessert under arrangementet. Vi tænder op i pejsestuen efter fortællingen og her er I mere end velkomne til at blive. Det koster 195,- at deltage i arrangementet og at deltage i arrangementet og der er begrænset plasdser som sælge først til mølle.

Køb billet