SUP - Stand Up Paddle

SUP er for alle, der kan lide lidt spas på vandet.

Men en lille introduktion kan alle lynhurtigt lære at SUP’e, og med den store lavvandstange på Lynæs strand er forholdene sikre for alle aldre og niveauer.

Vi har kurser fra 345,- og du kan leje en SUP fra 200,-!

SUP er en forkortelse for Stand Up Paddle. Helt nøjagtigt betyder SUP, at man står op på et surfbræt og padler sig frem med en paddel. Du kan godt selv prøve kræfter med SUPsurf, specielt i Lynæs. Det store lavvandareal gør det nemlig nemt og sikkert for nybegyndere at prøve sig frem. Vil du gerne have en dybere introduktion til positionering, paddelgreb og sejlteknik, så har vi introkurser i hele sommerferien.

 

FAQ

Hvad er SUP?

SUP er opstået på Hawaii, hvor surfinstruktørerne står på brættet for at holde overblik over deres elever. Sporten har nu udviklet sig i mange retninger og er blevet et populært alternativ til kajakken. SUP kan udøves på fladt vand og i bølger – af både børn og voksne. Det er en unik mulighed for at opleve naturen fra en anden side end den, man plejer, samtidig med at man træner kroppens coremuskulatur. Man skal lige lære at finde balancen på brættet, og det er derfor meget naturligt at falde i vandet de første par gange. Progressionen er hurtig, og man kan derfor nemt få en god og anderledes oplevelse på vandet. Udover at SUP er en fantastisk balancetræner, et den et rigtig godt alternativ for wind- og kitesurferen, når der ikke er helt så meget vind.

Hvordan kommer jeg i gang?

Du kan godt selv prøve kræfter med SUPsurf, specielt i Lynæs. Vandet er lavt hele vejen langs stranden, og du skal et godt stykke ud, før det bliver dybt. Det betyder, at sikkerheden er høj, og at du derfor godt kan bevæge dig ud på vandet uden det store kendskab til SUP først. Dog skal du som minimum kunne svømme – eller have en med, der kan. Vi anbefaler også, at du kender og kan udføre læringsmålene for vores kursus, før du hopper i havet. Læringsmålene kan du se i næste spørgsmål.

Er du typen, der gerne vil vide noget om det nye redskab, du har mellem hænderne og på fødderne, tilbyder vi selvfølgelig også kurser, hvor du lærer teknikker, paddelgreb og andre små fifs.

Du kan leje SUP’s hos os, men du er også velkommen til at tage din egen med.

Hvordan ved jeg, om jeg har brug for et kursus?

Vi anbefaler altid, at du tager et grundlæggende SUPkursus, inden du kaster dig ud i det blå. Hvis du er i tvivl, om du er god nok til at SUP’e på egen hånd, kan du se læringsmålene for vores kurser her:

Jeg kan:

  • holde balancen, selvom der er bølgegang
  • sejle op mod vinden
  • kravle op på boardet på dybt vand
  • tage forskellige stillinger på boardet uden at falde i vandet

Jeg ved

  • hvad jeg skal gøre, hvis jeg driver til havs
  • hvilke forhold, jeg kan sejle under på mit niveau
  • hvordan jeg kommer videre med SUP

Jeg har prøvet

  • at lave en speedvending
Hvor mange SUP's har I?

Vi har seksten SUP’s + to mega-SUP’s

Har man brug for andet udstyr end brættet, når man skal SUP'e?

Når du lejer en SUP, følger der altid paddel og vest med. I højsommeren og når solen skinner kan man sagtens sejle ud i baderør, men så snart det bare blæser en smule, og vi kommer længere ud på sæsonen, kan det varmt anbefales at leje en dragt med. På det grundlæggende kursus er alt neopren inkluderet i kurset.

Kan man leje SUP'en længere tid ad gangen?

Du kan se time og dagspriser inde under udlejning. Ønsker I at leje over flere dage, så kontakt os – vi er til at handle med 🙂

Findes der flere størrelser af SUP's?

Ja, det gør der, og vi har lidt forskelligt til alle størrelser. Som udgangspunkt kan man kun stå én på SUP’en, men vi har nogle store modeller, der er godt egnet til fx at tage børn med ud på. Derudover har vi også vores XL-SUP’s, hvor der kan være op til otte personer på!