Kajak

Er du vild med vand og gode naturoplevelser? Så padl ned til Lynæs Surfcenter, hvor du kan leje kajakker og tage kajakkurser. En kajak kan du leje fra 250 kroner, og du kan tage et introkursus for 395 kroner.

Du får kompetente instruktører, lavt vand og den bedste strandkulisse at sejle i. Kom ned på Surfcentret, og få en snak – og måske også en kajak 😉

Kajakudlejning og kajakkurser hos Lynæs Surfcenter er oplagt, fordi Lynæs Havn ligger ud til et kæmpe lavvandsareal og en smuk lang klint. Du sætter af fra stranden i Lynæs, og herfra har du muligheden for at sejle ned langs fjorden eller op mod Hundested. Selvom det blæser, og du måske aldrig har siddet i en kajak før, så frygt ej, for du kan bunde, så langt øjet rækker.

Når du lejer en kajak, bestemmer du selv niveauet. Hvis du ønsker at lære de basale færdigheder, kan du tage et introkursus, hvor vores kompetente instruktører lærer dig de grundlæggende teknikker og ruster dig til ture på egen hånd. Og hvis du har styr på teknikken i forvejen, lejer du bare og padler selv derudad. Bare husk redningsvesten, ikk!

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bare leje en kajak, selvom jeg ikke har prøvet det før?

Er du helt lysegrøn, når det kommer til kajak, er der håb forude. Ved Lynæs strand er der nemlig et kæmpe lavvandsområde på cirka en meters dybde. Skulle du falde i vandet, kan du altså sagtens bunde. Det giver stor tryghed for begyndere og forældre til børn, der skal prøve kræfter med kajaksejlads. Lynæs Strand er kendt som en af de mest børnevenlige strande i Danmark, og det kommer især førstegangsroere til gode.

Selvom forholdene er gode for begyndere i Lynæs, anbefaler vi alligevel, at du tager et kursus, før du sætter dig i kajakken.

Må man køre kajakken et andet sted hen?

Ja, det må du selvfølgelig, bare du kommer tilbage med den 🙂 Hvis du skal leje mange, har vi en kajaktrailer, som vi låner gratis ud, hvis du lejer over otte kajakker.

Er der noget farligt ved at sejle kajak?

Der er risiko forbundet ved at færdes på vandet, og vi anbefaler altid, at du tager et kursus, inden du sætter dig ned i kajakken på egen hånd. Når det så er sagt, er Lynæs et meget sikkert område, fordi der er et meget stort lavvandsområde, hvor man kan færdes som begynder. Udover at medbringe sund fornuft skal du altid have redningsvest på, når du lejer en kajak.