I ly af næsset
Sæt dig til bords på Lynæs Madbar d. 2. okt. & 22. okt. & 12. nov. når Erik M. Sørensen kommer og fortæller om Lynæs’ Historie. Aftenen starter med en fællesspisning på langborde og herefter er der 1-1,5 times foredrag med tre forskellige temaer hver aften. Man kan deltage i en eller alle, men billetter købes til den enkelte aften og er er først til mølle.
Foredrag 1: Lynæs Havn (UDSOLGT)
Onsdag d. 2. oktober kl. 18.00
Aftenens menu (fællesspisning); Engmosegaard lasagne* og sæsonsalat – inkl. vand u. andre drikkevare.
Foredragets indhold;
- Fiskere og færgemænd
- Lynæs Kro
- Havnebyggeriet og opgangen i fiskeriet
- Barke- og Ishuset
- Stejlepladsen
- Bådebyggeri
- Dengang der sejlede færge fra Lynæs
*Vegetarlasagne til vegetarer
Pris; 295,-
KØB BILLET
Foredrag 2: Kendte huse/bygninger i Lynæs og deres historie
Tirsdag den 22. oktober kl. 18.00
Aftenens menu; Kalkun* med bagte løg, estragoncreme, kartofler på rygeost og sæsonsalat – inkl. vand u. andre drikkevare.
Foredragets indhold;
- Købmandsgården ( nu Lynæs Surfcenter )
- Brammers Hus
- Lynæshuset
- Djursnæs
- Lynæs Kirke
- Lynæsfortet
*Blomkål til vegetarer
Pris; 295,-
KØB BILLET
Foredrag 3: Historiske vingesus over egnen
Tirsdag den 12. november kl. 18.00
Aftenens menu; And*, kartofler og sæsonsalat – inkl. vand u. andre drikkevare.
Foredragets indhold;
- Køkkenmøddingen i Sølager
- Lynæsskibet
- Kongevalget i 1076
- Englandskrigene
- Valdemar Poulsen
- Genforeningstenen
- Dødsmaskiner på Stejlepladsen
- Prins Henriks besøg på Lynæs Havn og Skipperstuen
*Selleristeaks til vegetarer
Pris; 295,-