Kitesurf

Tag et kitesurfkursus på Danmarks bedste kitesurfspot!

Du kan både blive certificeret på lavt og på dybt vand, og du får hele vejen igennem undervisning af professionelle instruktører. Vi har kurser til alle aldersgrupper og alle niveauer.

På Lynæs Surfcenter har vi det skønneste kitsurfmiljø med gode folk, lækre omgivelser og ikke mindst muligheden for at holde blodsukkeret stabilt i vores café efter et par runder på vandet 😉

Kitesurf på Lynæs Strand

Du kan komme på kitesurfkursus, fra du er 14, til du er 84. Kitesurf er for alle – unge såvel som gamle, kvinder såvel som mænd! Kombinationen af et lille bræt og en stor oppustelig drage giver et setup, der er kompakt og kan være i bagagerummet på en smartcar.

Det og meget mere har gjort kitesurf til den hurtigst voksende vandsport i historien! Hos Lynæs Surfcenter mærker vi også den stigende interesse for sporten, så hop med på bølgen, og bliv en del af det surfmiljø’et og de fantastiske oplevelser, der venter dig omkring og på vandet 🙂

Ofte stillede spørgsmål

Hvilket slags kursus anbefaler I?

Undervisning i kitesurf kræver at du har en instruktør ved din side og det er derfor ikke muligt at give hver elev sin egen kite. Du kan godt gå ud og købe et billigt kursus hvor I er 4-6 personer der deler ne kite og en instruktør, men dit udbytte er også derefter. Vi anbefaler altid at være 1-2 personer pr. instruktør, fordi det er her du får aller mest ud af dine timer på vandet. Du kan booke et privat kitesurfkursus til 1, 2, 3 eller 4 personer, men husk, jo flere I er om at dele instruktøren, jo mere ventetid vil der forekomme.

En kæmpe anbefaling hvis du gerne vil have det sociale aspekt at kitesurfing med, samt tage et intensivt forløb, er vores kitecamps. Vi har både for unge, ældre og endda kun for kvinder! Se alle vores sommercamps her.

Kan jeg ikke bare købe en kite og tage ud og lære det selv?

Kitesurf er en ekstremsport, og det frabedes derfor på det kraftigeste at gå ud på egen hånd uden certificeret kitesurfundervisning. Dette er både for din egen skyld, men også for folk omkring dig – og muligheden for i fremtiden at kitesurfe på de danske strande.

Kitesurf er IKKE farligt, men man skal lære, hvordan man håndterer udstyret – ellers er det.

Første lektion i kitesurf er gratis og lyder sådan: Køb ALDRIG en kite uden et kitesurfkursus!

Hvor lang tid tager det at lære?

Det varierer meget fra person til person, men det tager som regel 10-15 timer at opnå DS1*, hvis undervisningen foregår 1-2 personer.  Jo flere pr. instruktør jo længere. Når du har DS1 er du i stand til at gå ud på egen hånd, men typisk ser vi at vores kursister booker et par timer herefter for at få helt styr på board fx.

*Læs mere om DS1 og DS2 længere nede på siden.

Hvorfor skal jeg vælge kiteskolen hos Lynæs Surfcenter?
  • Altid en totaloplevelse kombineret med café, foodtruck, varme bade, sauna og meget mere!
  • Altid 5 timers gratis online teoriforløb = maksimalt udbytte af instruktørtimer
  • Certificeret Dansk Sejlunion kiteskole
  • Danmarks bedste begynderspot
  • Vindgaranti (ingen vind = ingen betaling)
  • Lang erfaring og professionelle instruktører
  • Altid det nyeste Cabrinha-gear
  • Plads til store grupper +20
Er der noget, jeg kan gøre, inden jeg kommer på kursus?

Ja! Du kan tage vores online teoriforløb, sådan at du er klar parat til dine instruktørtimer. Du får et link i din ordrebekræftelse når du booker et kursus.

NB. Det er ikke et krav at du tager den online teori, men det er en kæmpe anbefaling hvis du vil have det maksimale ud af dine instruktørtimer.

Hvordan foregår et kitesurfkursus?

Hvis du aldrig har prøvet kitesurf før, starter kurset altid på land. På land sætter vi en trainerkite op, som er en lille version af den store kite. Her lærer du de basale færdigheder, og det tager cirka en times tid. Vi kører løbende teori, så der bliver ikke noget med kedelige teorilokaletimer 😉

Herefter er det direkte i udstyret og ned på stranden og rigge til. Under tilrigningen får du en sikkerhedsbrief, og herefter kommer du ud i vandet.

Ude i vandet starter du med helt basale øvelser og kitekontrol. Langsomt bevæger du dig over til mere actionpacked øvelser som bodydragging. Man har kun én kite oppe pr. instruktør, da det ikke er muligt at sende to nybegyndere ud med en kite hver og en instruktør til deling. To personer med hver sin kite kan dele en instruktør, så snart begge er gode nok. Tidshorisonten kan variere, men ligger typisk på 10 timer.

Har man hver sin kite?

På begynderniveau er der en kite pr. instruktør. Når alle elever har et passende niveau, kan der undervises med to kites pr. instruktør. Dette sker oftest først efter 10 timer. Vi anbefaler at være to om en kite i starten, da det bliver meget “intenst” at stå alene med kiten uden instruktør.

Hvad er DS1 og DS2?

DS1 er kitesurf på lavt vand, og det kan du godt starte med i Lynæs. Skal du ud på dybt vand, har du brug for dimplomet DS2. Du kan læse om DS diplomerne her.

Når du har opnået DS1, har du de basale kitesurffærdigheder på lavt vand. Der er dog mange, der stadig oplever at være usikre på at gå ud på egen hånd. Derfor anbefaler vi, at du booker et par timers privat kursus, som du fx kan dele med en ven. Herrefter kan I fortsætte på vandet på egen hånd.

Hvordan fungerer det med certifikat?

Alle vores kurser lever op til Dansk Sejlunions standarder, og vi forsøger altid at få dig certificeret hurtigst muligt. Du er selvkørende på lavt vand, når du opfylder kravene for “kitesurfer 1/DS1”. Skal du ud og sejle på dybt vand, anbefaler vi, at du som minimum opfylder kravene for “kitesurfer 2/DS2”.

Diplomerne kræver en teoretisk del, som vi løbende gennemgår på kurserne, samt en praktisk del, som ligeledes gennemgås på alle kurser. Diplomet er som udgangspunkt til evaluering, men giver blandt andet adgang til at leje kites hos os – se priser her. Det tager to timer at gennemgå den teoretiske del af DS1 og to timer at gennemgå den teoretiske del af DS2, såfremt du opfylder de praktiske krav. Du kan booke to timers privatkursus her. Husk at skrive i kommentarfeltet, hvis du gerne vil have DS1 eller DS2.