Kitekursus i Lynæs

Skal du i gang med at kitesurfe, så skal du have et kursus. Alt afhængig af hvor mange du / I er, hvilket niveau og hvilken alder I er på, så har vi nogle tilpasset kursusmodeller. Du kan læse om de forskellige og booke herunder.

Kurser

At lære at kitesurfe kræver overordnede ”bare” en masse timer på vandet med en instruktør. Alle lærer i forskelligt tempo og nogle vil lære det alene, andre sammen med flere. Vi har grundlæggende tre forskellige måder du kan komme på kitekursus på. Et begynderkursus, et genopfriskningskursus eller et kursus for større grupper. Husk at vi også har kitesurfing camps som kører over en weekend med kost og logi.

Fra scratch

Begynderkursus

Begynderkurset er den perfekte intro til kitesurfing. Her har du 5 timer med en instruktør som guider dig / jer igennem teori og praksis. 5 timer lyder måske af lang tid, men når der er vind så handler det om at få nogle timer i bogen. Derudover foregår ikke alle timer i vandet, da det er nødvendigt først at træne med en lille drage, lære tilrigning og sikkerhed på land. Vi gør alt hvad vi kan for at få jer så hurtigt på vandet som muligt og derfor anbefaler vi altid at du læser vores online teori igennem inden kurset. Typisk tager det 10-15 timer at lære at kitesurfe og du skal ikke forvente at komme på boardet efter de første 5 timer, men hvis du er skarp så får du fornemmelsen af det.

Du kan vælge at tage et begynderkursus over en eller to dage dage og alene eller med op til 3 deltagere pr. instruktør. Vi anbefaler 2 elever pr. instruktør for at få mest ud af timerne.

Pris

5 timers begynderkursus i kitesurfing inkl. alt udstyr:

1 pers. 3.250,-
2 pers. 1875 / pp – I alt 3.750,-
3 pers. 1416 / pp – i alt 4250,-

Vi kører max 3 elever pr. instruktør dvs. hvis du booker for 4 personer betaler du for 2+2 personer = 7500,- og får to instruktører. Alle priser er inkl. moms

Catch up

Genopfriskningskursus

Genopfriskningskurset er for dig der har prøvet kræfter med kitesurfing før og har brug for en instruktør som kan få dig sikkert videre fra sidst. Vi underviser i alt fra den sikre launch til at holde højde og lave vendinger – du bestemmer hvad der skal fokuseres på. Vi laver vores genopfriskningskurser fra 3 til 5 timer og du kan vælge at være alene eller med en makker du selv har med.

Pris

3 timers genopfriskningskursus inkl. alt udstyr

1 pers. 1.950,-
2 pers. 1.125,- / pp – I alt 2.250,-

5 timers genopfriskningskursus inkl. alt udstyr

1 pers. 3.250,-
2 pers. 1875 / pp – I alt 3.750,-

Alle priser er inkl. moms

When business meets pleasure

Kurer for virksomheder, institutioner og større grupper

Skal du booke for en større gruppe, så kan vi klare helt op til 15 personer. Store gruppekurser varer kræver 6 timer og indeholder en kort frokostpause fra land til vand. Husk at kitesurfing kræver ret specifikke vindforhold og hvis I kun kan på en specifik dato, så anbefaler vi faktisk at I vælger windsurfing i stedet, da dette kan afvikles i alle vejrforhold. I skal også være velkommen til at kontakte os for at høre om mulighederne for at sætte en weekendcamp med overnatning, bespisning og aktiviteter op for jer.

Pris

fra 1.666,- pp inkl. moms

Ofte stillede spørgsmål

FAQ

Hvordan fungerer det ift. hvis der nu ikke er vind

Ingen vind, intet kursus, ingen betaling. Kitesurfing kræver minimum 6 m/s og det giver ikke mening at undervise i mindre da dragerne ikke kan holde sig i luften. Som udgangspunkt regner vi altid med at dit kitekursus bliver til noget og vi kontakter dig 1-2 dage inden hvis det ikke er muligt. Du får herefter en mail med et link hvor du kan ombooke til en ny tid.

Kitesurfing er en vindsport, så det kræver til tider et par bookinger eller tre før det lykkedes men nogle gange er man heldig! 🙂 Vi kan godt finde på at spørge dig om du vil rykke til et andet spot hvis der er vind der, men det er din beslutning om du kun vil have undervisning i Lynæs ellers også er frisk på at køre lidt.

Kan man få undervisning andre steder end Lynæs?

Ja, vi underviser i samarbejde med Kitekollektivet og har derfor mulighed for undervisning på hele Sjælland. Du vælger om du vil have undervisning i Lynæs eller også er frisk på andre spots hvis vinden er bedre der når du booker.

Kan jeg ikke bare købe en kite og tage ud og lære det selv?

Kitesurf er en ekstremsport, og det frabedes derfor på det kraftigeste at gå ud på egen hånd uden certificeret kitesurfundervisning. Dette er både for din egen skyld, men også for folk omkring dig – og muligheden for i fremtiden at kitesurfe på de danske strande.

Kitesurf er IKKE farligt, men man skal lære, hvordan man håndterer udstyret – ellers er det.

Første lektion i kitesurf er gratis og lyder sådan: Køb ALDRIG en kite uden et kitesurfkursus!

Hvor lang tid tager det at lære?

Det varierer meget fra person til person, men det tager som regel 10-15 timer at opnå DS1*, hvis undervisningen foregår 1-2 personer.  Jo flere pr. instruktør jo længere. Når du har DS1 er du i stand til at gå ud på egen hånd, men typisk ser vi at vores kursister booker et par timer herefter for at få helt styr på board fx.

*Læs mere om DS1 og DS2 længere nede på siden.

Hvorfor skal jeg vælge kiteskolen hos Lynæs Surfcenter?
  • Altid en totaloplevelse kombineret med café, varme bade, sauna og meget mere!
  • Altid 5 timers gratis online teoriforløb = maksimalt udbytte af instruktørtimer
  • Certificeret Dansk Sejlunion kiteskole
  • Danmarks bedste begynderspot
  • Vindgaranti (ingen vind = ingen betaling)
  • Lang erfaring og professionelle instruktører
  • Altid det nyt gear
  • Plads til store grupper +20
Er der noget, jeg kan gøre, inden jeg kommer på kursus?

Ja! Du kan tage vores online teoriforløb, sådan at du er klar parat til dine instruktørtimer.

NB. Det er ikke et krav at du tager den online teori, men det er en kæmpe anbefaling hvis du vil have det maksimale ud af dine instruktørtimer.

Hvordan foregår et kitesurfkursus?

Hvis du aldrig har prøvet kitesurf før, starter kurset altid på land. På land sætter vi en trainerkite op, som er en lille version af den store kite. Her lærer du de basale færdigheder, og det tager cirka en times tid. Vi kører løbende teori, så der bliver ikke noget med kedelige teorilokaletimer 😉

Herefter er det direkte i udstyret og ned på stranden og rigge til. Under tilrigningen får du en sikkerhedsbrief, og herefter kommer du ud i vandet.

Ude i vandet starter du med helt basale øvelser og kitekontrol. Langsomt bevæger du dig over til mere actionpacked øvelser som bodydragging. Man har kun én kite oppe pr. instruktør, da det ikke er muligt at sende to nybegyndere ud med en kite hver og en instruktør til deling. To personer med hver sin kite kan dele en instruktør, så snart begge er gode nok. Tidshorisonten kan variere, men ligger typisk på 10 timer.

Har man hver sin kite?

På begynderniveau er der en kite pr. instruktør. Når alle elever har et passende niveau, kan der undervises med to kites pr. instruktør. Dette sker oftest først efter 10 timer. Vi anbefaler at være to om en kite i starten, da det bliver meget “intenst” at stå alene med kiten uden instruktør.

Hvad er DS1 og DS2?

DS1 er kitesurf på lavt vand, og det kan du godt starte med i Lynæs. Skal du ud på dybt vand, har du brug for dimplomet DS2. Du kan læse om DS diplomerne her.

Når du har opnået DS1, har du de basale kitesurffærdigheder på lavt vand. Der er dog mange, der stadig oplever at være usikre på at gå ud på egen hånd. Derfor anbefaler vi, at du booker et par timers privat kursus, som du fx kan dele med en ven. Herrefter kan I fortsætte på vandet på egen hånd.

Hvordan fungerer det med certifikat?

Alle vores kurser lever op til Dansk Sejlunions standarder, og vi forsøger altid at få dig certificeret hurtigst muligt. Du er selvkørende på lavt vand, når du opfylder kravene for “kitesurfer 1/DS1”. Skal du ud og sejle på dybt vand, anbefaler vi, at du som minimum opfylder kravene for “kitesurfer 2/DS2”.

Diplomerne kræver en teoretisk del, som vi løbende gennemgår på kurserne, samt en praktisk del, som ligeledes gennemgås på alle kurser. Diplomet er som udgangspunkt til evaluering, men giver blandt andet adgang til at leje kites hos os – se priser her. Det tager to timer at gennemgå den teoretiske del af DS1 og to timer at gennemgå den teoretiske del af DS2, såfremt du opfylder de praktiske krav. Du kan booke to timers privatkursus her. Husk at skrive i kommentarfeltet, hvis du gerne vil have DS1 eller DS2.

Hvem er instruktør?

Vi har mange forskellige instruktører men alle vores kitekurser er lavet i samarbejde med kitekollektivet som bliver din kontaktperson efter du har booket. Vi underviser som udgangspunkt i Lynæs, men det kan sagtrens ske at vi tilbyder at køre til en anden strand hvis der er vind der og ikke i Lynæs. Du kan vælge om du kun vil Lynæs eller også andre spots når du booker.