Stand up paddling

SUP er en forkortelse for Stand Up Paddling og det har intet at gøre med at være sjov, men det er mega sjovt! Helt nøjagtigt betyder SUP, at man står op på et surfbræt og padler sig frem med en åre / paddel. SUP er opstået på Hawaii, hvor surf-instruktørerne står på brættet for at holde overblik over deres elever. Sporten har nu udviklet sig i mange retninger og er blevet et populært alternativ til kajakken. SUP kan udøves på fladt vand og i bølger, af både børn og voksne. Det er en unik mulighed for at opleve naturen fra en anden side end den man plejer, samtidig med at man træner kroppens coremuskulatur. Man skal lige lære at finde balancen på brættet og det er derfor meget naturligt at falde i vandet de første par gange. Progressionen er hurtig, og man kan hurtigt få en god og anderledes oplevelse på vandet. SUP udover at være en fantastisk balance træner, et rigtig godt alternativ for wind- og kitesurferen når vinden ligger sig.
HVORDAN KOMMER JEG IGANG?

Hvis du gerne vil ud og prøve SUP, så kræver det intet diplom eller lignende at leje en ved vores center – det store lavvandareal gør det nemt og sikkert for nybegyndere at prøve sig frem. Vil du gerne have en dybere introduktion til positionering, paddelgreb og sejlteknink, så har vi introkurser i sommereferien. Derudover laver vi jævnligt SUP ture til Rørvig, Kulhuse og Hundested, samt downwind ture langs nordkysten når vejret er til det. På turene får du selvfølgelig tips og tricks hvis du er nybegynder. Følg vores facebookside for opslag om SUP ture. Vi anbefaler klart at du samler en gruppe og booker en privat instruktør – det er den perfekte søndagsaktivitet og så skal vi nok sørge for salat, brød, kød og noget at grille det på!

INTROKURSUS

Vil du sikkert og korrekt i gang på SUP’en, så hop med på at af vores introkurser. Du bliver undervist i balance, greb, teknik, vand og vejrforhold – efter kurset er du i stand til at færdes sikkert på vores lavvandsareal. Det tager i alt 2 timer, hvor den første time er med instruktør – derefter har du udstyret en time til at øve selv. 2 timer inkl vest, board og paddel: 349,- * Våddragt skal medbringes eller lejes til hvis vejret er for koldt. Se ledige datoer under booking > stand up paddle > introkursus. NB: aflyses hvis under 3 deltagere.

SUP udlejning

Lynæs surfcenter

Lynæs Havnevej 8
3390 Hundested
KORT

kontakt os

Telefon: +45 29 87 77 66
Email: info@surfcenter.dk

Åbningstider

Butikken er lukket for i år

Udlejning og kurser sker stadig efter aftale frem til slut Oktober

Se booking for ledige tider.